24 Haziran 2011 Cuma

POLONYA LİGİ GENÇ YETENEKLER - 1

1- Artur Sobiech:
Robert Lewandowskiden sonra diğer Avrupa liglerine servis yapacağı bir topçu daha Sobiech!
Tipik pivot santrafor özeliğini taşıyan 20 yaşındaki Sobiech hava hakimiyeti ve teknik özellikleri ile oynamış olduğu maçlarda dikkatleri üzerine çekiyor.Bu sene ligi 23 Maçta 9 Gol 8 Asist ile tamamladı.

Diğer Avrupa kulüplerinin de takibinde olan futbolcu Polonya Milli Takımının tüm kademelerine çağırıldıktan sonra A takıma kadar yükseldi ve artan perfonması ile Polonyada oynamış olduğu Ruch Chorzow takımından Polonya Washow takımına transfer oldu.
2- Patryk Malecki :
Oyuncu orta alanda ofansif olarak ve 4-3-3 de sağ ve sol forvet olarak oynayabilen çok yönlü bir oyuncudur.Çok süratli ve çok teknik, fiziğini çok iyi kullanabiliyor.Bu özellikleriyle ve yaptığı işlerle oynadığı ligin üstüne çıkmış durumda.Bu sene 28 Maçta 7 Gol 7 Asist ile tamamladı.


3- Maciej Sadlok : 
Polonyada oynadığı futbolla parmak ısırtıyor.Hava hakimiyeti,oyunu geriden kuruşu ve sezgi gücü çok yüksek,fizik gücü iyi genç yaşta olmasına rağmen oldukça soğukkanlı önümüzdeki günlerde çok büyük ve adından söz ettireeck bir stoper olacak.İlk göstergesi genç yaşına rağmen A milli formayı şimdiden kapmas.Bu Sene 24 Maçta 1 Golü var. 
4-Maciej Rybus:
Oyun zekası çok iyi ,her iki kantta da oynayabilen sol ayağını çok iyi ve etkili kullanabilen teknik ve birebirde etkili oyuncudur.İlerleyen zamanlarda Polonya futbolunun en önemli isimleri arasına girebilir.20 Maçta 2 Gol 1 asist ile Sezonu Tamamladı.

5-Tomasz Kupisz:
Oyuncu sol forvet, sağ  forvet ve forvet arkası oynayabiliyor. Fizik ve mücadele gücü çok iyi,maç boyuncu dinamizmi ve enerjisi hiç düşmeyen,son vuruş olarak kendini geliştirmesi lazım bir dönem Wigan da denenmiş sonra yine Polonya ya gelmiştir.Ligimizde Umut Bulut la benzer özellikleri taşır.30 Maçta 5 Gol 7 Asistle tamamladı sezonu.

6-Mateusz Klich:
Polonyada etkili Futbolu ile bu sene dikkatleri üzerine çekti.oyuncu Orta Sahanın Her yerinde görev yapabiliyor. Orta alanda attığı pas,orta ve kullandığı duran topları etkili oldu.Bu sene 27 Maç ta 4 gol 8 asist ile sezonu tamamladı.Elini çabuk tutan Wolsburg oyuncuyu 1.5 milyon euroya transfer etti.Oyuncu ilerde Adından Söz ettirecek kapasitede.

7-Abdou Traoré:
Bu sene Polonyada dikkat çeken oyuncuların başında geliyordu.Ofansif olarak çok etkili bir oyuncu.Sol ve sağ tarafta oldukça süratli birebirde etkili,şut,pas,çalımları ile adından söz ettirdi.27 Maçta 12 gol 1 Asist yaptı.

1 yorum:

  1. YA güzel kardeşim ne güzel topçular izliyosun özelliklerini yazıyosun,Bu oyuncuları bizim takımlara özellikle Trabzonspor a öneremezmisin.Sen ve CEza sahası.net barcelona,ajax scout' ları gibisininiz.Tabiri caizse sen balığa götürüyosun, balığı tutmak takımlara kalmış.Biliyorsun TS nin kaçırdığı balıklar hep büyük oluyor.

    YanıtlaSil